Web Sitesi Nasıl Yapılır


Bir web tasarım sitesinden kişisel uğraş alanlarınız için site tasarımı yaptırmak yerine kendi kişisel web site kurulumunuzu yapabilir ve böylece web deposuna bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Bunun için özellikle bir eğitim almanıza gerek yoktur. İnternet üzerinden yapacağınız araştırmalar doğrultusunda web site kurmanın temel adımlarını öğrenebilirsiniz. Elbette sitenizin daha geniş ve farklı içeriklere sahip olması, özelliklerinin daha ilgi çekici olmasını istiyorsanız web tasarım üzerine eğitim almanız gerekebilir. Diğer yandan pek çok alanda aktif kullanabileceğiniz bir web site kurulumunu kolayca yapabilirsiniz. Genelde kurulum için ihtiyacınız olan bazı verilere belli ücretler ödemeniz gerekir.  Ancak web deposu kurucuları pek çok kişinin rahatlıkla kurulumunu yapabileceği web site tasarımlarını ücretsiz servis etmektedir. Yani web site kurulumu yapmak isteyen ya da web sitesi nasıl yapılır öğrenmek isteyen herkes web deposu üzerinden rahatlıkla kendi web sitesini oluşturabilir. Web deposu yaklaşık 80 şablon kategorisine sahip olarak çok geniş seçenekler sunmaktadır.


Web Site Kurulumu İçin Gerekli Adımlar


1.      Web Sitesi İçin Fikir: Web site kurulumunuzu gerçekleştirmeden önce ne üzerine site kurulumu yapacağınızı belirlemelisiniz. Örneğin e-ticaret sitelerinden, haber sitelerinden, blog sitelerinden, eğitim sitelerinden ya da çevrimiçi topluluk sitelerinden birini tercih edebilirsiniz. 


2.     Domain Kaydı: Domain, web site kurumunuza yani web sitenize vereceğiniz ismi temsil eder. Web sitenizin ismine karar vermek size bırakılmıştır. Fakat daha önce kaydı yapılmamış ve rakiplerinizden farklı bir isim bularak domain kaydını yapmalısınız.


3.     Hosting Seçimi: Hosting, kurulumunu yapmak istediğiniz web sitesinin internet üzerinde yayınlamasını sağlayan bir yayınlama hizmetidir. Bunun için tercih edeceğiniz hosting seçeneklerinden hangisinin web sitenize uygun olduğuna dikkat etmelisiniz.


Web Sitesinin Platformu: Web site kurulumunda son adım olarak kullanacağız platform da çok önemlidir. Bunun için sizlere Wordpress, Joomla, Drupal gibi platformlarını önerebiliriz.


Web Sitesinin Kullanımı: Web site kurulumundan sonra sitenizin geleceği için iyi bir kullanım alanı oluşturduğunuzdan emin olmalısınız. Özellikle alanınızı araştırarak, rakiplerinizi göz önünde bulundurarak ve ziyaretçileri dikkate alarak uzun ömürlü web site kurulumunuzu yapabilirsiniz.